Oktatás, coaching

Oktatási szolgáltatások, edukációs-programok, képzések, workshopok & tanácsadás

Szolgáltatásainkat Európa szerte nyújtjuk magyar, német és angol nyelven, anyanyelvi szinten és igény szerint közvetlen tolmácsolással.
Oktatásunk, coaching-tréning ajánlataink egyéneknek, tanuló csoportoknak, diákoknak, tanároknak, iskoláknak és egyéb intézményeknek, vállalatoknak és önkormányzatoknak is szólnak egyaránt.
A közös munkáink, szolgáltatásaink keretében történő projektmenedzsment és kommunikáció ügyfeleinkkel és partnereinkkel független és biztonságos szervereken tárolt platformokon történik, egyéni, csoportos vagy nyilvános hozzáféréssel igény szerint.

Válasszanak, előadások, workshopok, szakmai fórumok és pódiumbeszélgetések, valamint testre szabott továbbképzések közt.

Érdeklődés és ajánlatkérés a Kapcsolat oldalunkon keresztül!

Az oktatási és tanácsadási szolgáltatásaink által lefedett tartalmak: (A részleteket a címekre kattintva is elérhetik.)

A Tanulás Körei
Learn, walk & talk – tanulótúrák mindenkinek

Tanuló Térség Balaton Projekt

Biodiverzitás mindenkinek oktatási programok

Citizen Science fejlesztési Workshopok

Szakmai Problémamegoldó Körök

Climate Round Tables

Természeti erőforrásokkal kapcsolatos oktatások, gyakorlatok – erdeink, vizeink, termőföldjeink, tájaink

Intelligens gazdálkodási formák: perma-kultúrák, helyes vízgazdálkodás, termőföldvédelem, regeneratív mezőgazdálkodás, ökológiai menedzsment, a klímaváltozáshoz alkalmazkodó művelési formák

Legyél Te is kutató! – Fiatalok bevonása minden szinten – jó példák

Sustainable Curriculum – a fenntarthatóságról szóló tanelemek implementációja

Workshopok, projektbemutatók tanárok, oktatók részére a Tanulás a Fenntartható Fejlődésért tartalmi és módszertani kihívásairól számos témában és tantárgyakat áthidaló módon

Geoapp – geographical application: Földrajzalapú interdiszciplináris módszertár a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósításáért

Fiatal vállalkozások

Oktatási anyagok kidolgozása Tanuló és a társadalmi párbeszédet erősítő körök

Civil élet és működés – oktatás, tanácsadás, projektmenedzsment, fórumok, workshopok

A Web 2.0 világa – miként hathatunk jó irányban a társadalom és fenntarthatóság témakörökre?

Projektmenedzsment know-how a SWOT analízistől a folyamatmenedzsmenten, kiértékeléseken és újra tervezéseken át a Tanuló Szervezetekig, kiemelten fenntarthatósági témakörökben

Döntéshozóknak tudástár a 21. század kihívásainak pragmatikus megoldásairól: energetika, környezetvédelem, természeti- és humán erőforrásgazdálkodás, turizmus, demokratikus folyamatok és átláthatóság erősítése, kommunikáció és sok más témakörben

A Tanulás Körei

Számos projektben – így pl. a Tanuló Térség koncepciók megvalósításában – fontos szerepet játszanak a kulcsszereplők továbbképzése, a közös tanulás és a szakmai beszélgetések.          
A Tanulás Körei mindhárom megközelítés tartalmait övezik azáltal, hogy szakmai vezetésű, de lazább körben folytatott beszélgetéseket, eszmecserét és ezáltal együtt tanulást nyújtanak az érdeklődők részére.                                         

A Tanulás Köreinek vezérfonalát a következő kérdés adja: Miként lehet érdekeltté tenni egy térséget intézményt, közösséget stb. a saját ökológiai, társadalmi és gazdasági jólétében?
A kérdés magába foglalja a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósításának megközelítését, egyúttal utal arra is, hogy a változások mindig belső folyamatokhoz is kötődnek.

A Tanulás Köreit a következő témakörökben ajánljuk (itt is betekinthető egyúttal le is tölthető rövid ismertetőkkel (leaflets)):

Learn, walk & talk

Tanuló túráinkat a Balaton-felvidéki Tanú-hegyeken és a nagyobb Balaton térségben kisebb és nagyobb csoportoknak, családoknak, laikus érdeklődők és szakmai/tanuló csoportoknak, osztályoknak egyaránt ajánljuk. A túrákat egyénileg tervezzük meg a rendelkezésre álló idő és az igényelt nehézségi kategória szerint. Ajánlataink magába foglalnak céges és más csapatépítő tréningnek vagy közös tartalmas kikapcsolódásra alkalmas túrákat is.

A túrákon “zöld lencsén keresztül” tekintünk a tájra és jelenségeire, kulturális- társadalmi, ökológiai és gazdasági elemeire és közösen elemezzük a hasznos és káros fejleményeket, valamint ezek lehetséges fejleményeit. A látszólagos ellentétek feloldása, a megelőzés elvének megismerése és komplex természetvédelmi összefüggések felvázolása egy 2000 éves kultúrtájban adják a szakmai vezetéssel lebonyolított Learn, walk & talk túrák tartalmait.
Történelmi és aktuális vonatkozások, a biológiai sokféleség, a klímaváltozás és a helyes természetes erőforrás-gazdálkodás lehetőségeinek megismerése a túrák alatt kérdésekre és beszélgetésekre is ad alkalmat. Igény szerint gasztronómiai és borászati élmények, kóstolók és látogatások is gyarapítják a tudatosan a Természetben töltött időt és eszmecserét.

A túrák keretében érdeklődés mentén szóba kerülhetnek ökofilozófiai és ökopszichológiai tartalmak és olyan elvek, mint a “jó gazda, gazdálkodás”, valamint bevonhatjuk költők, gondolkodók írásait is, mert: A világ összefügg, és akármiről van szó, mindenről szó van. (Babits Mihály)

Ihletként ajánljuk: Babits Mihály: Jónás könyve, Weöres Sándor: A teljesség felé és Hamvas Béla írásait, valamint Johann Wolfgang v. Goethe és Rainer Maria Rilke sorait.

A szakmai irodalmak közös feldolgozásához beszélgető (tanuló-) köreinket ajánljuk, külön esemény keretében vagy akár egy-egy túra záróakkordjaként. Így pl. Jared Diamond: Összeomlás – Tanulságok a társadalmak továbbéléséhez, Rachel Carson: Néma tavasz, Lányi András: Elképzelt közösségeim vagy Edward O. Wilson: Az élet jövője kötetei mentén.

A Teremtésvédelem iránt érdeklődőknek Assisi Szent Ferenc, aki az Egyház hivatalos ökológiai patrónusa életét és legendáját megörökítő Fioretti (Virágoskert) című művet ajánljuk.
Áldjon, Uram, mi Földanya-nénénk,
ki tart és táplál minket, hogy megélnénk,
ki füvet hajt és gyümölcsöt terem és sok színes virággal élénk.

(Assisi Szent Ferenc Naphimnuszából – Dsida Jenő fordításában)

Egészen fiatal túrázók figyelem! Mesetúráink “igazi” sárkányokhoz, sárkánylyukakhoz, valamint lovagok és tündérek által lakta helyekhez elvarázsolhatnak Benneteket, sőt szüleiteket is!Túráink már 4-főtől indulnak, korhatár nélkül, a könnyűtől a nehéz túrakategóriában. A legrövidebb túra 2,5 óra, a leghosszabb egész napos. Többnapos túraprogramok igény szerint bonyolíthatók le. Diákcsoportokhoz 8 főre esően kérjük, hogy egy felnőtt kísérő jöjjön a csoporttal. Beszélgető köröket 6-főtől fogadunk.

A Tanuló-túrákat és beszélgető (tanuló-) köröket magyar, német és angol nyelven bonyolítunk le anyanyelvi szinten. Mindegyikhez igény szerint tolmács-szolgáltatást is nyújtunk.

A túrákat osztálytermen kívüli nyelvóráknak is szívből ajánljuk, ezt a lehetőséget kezdőknek és haladó nyelvtanulóknak, egyénileg és csoportosan is egyaránt nyújtjuk.

A részletes túraajánlatok, túravonalak és költségeik iránt a Kapcsolat oldalon keresztül érdeklődhetnek.

A Balaton-felvidéki Szent György-hegyi Európai szinten híres bazaltorgonák egyike a Kő és fa – ellentétek vagy partnerek? fénykép-kompozícióban


With many thanks ! Strategy icons created by Freepik – Flaticon